dijous, 1 de desembre del 2011

Croquetes de llenties i arròs

L'Esther no té bloc però ha volgut participar, gràcies Esther!!!

Ingredients per 4 persones:

200 grams de llenties;
200 grams d’arròs
Sal , pebre i una fulla de llorer.
1 polsim d’orenga;
1 (una) ceba; oli d’oliva o gira-sol;
farina o pa integral rallat
julivert picat (a discreció).

Preparació:

Couem l’arròs i les llenties amb aigua, sal, pebre, oli i una fulla de llorer. Quan encara estan calents es passen pel molinet. Es deixa refredar el puré. Fregir en algunes cullerades d'oli la ceba partida i deixar-la estovar i gairebé desfer al foc, doncs ha de convertir-se en una espècie de crema. Unir aquesta crema temperada a l'arròs i les llenties i condimentar amb un polsim d’orenga.

Fer croquetes de forma allargada o rodona, passar-les lleugerament per farina o pa rallat i fregir-les en oli ben calent i abundant fins que es forma una lleugera crosta. Escórrer-les, assecar-les sobre paper absorbent i, si es vol, escampar per damunt una mica de julivert picat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada