diumenge, 11 d’agost del 2013

Guisat de llenties i sardines escabetxades

Ei, colla! Aquí teniu l'aportació dels Olletos! Gràcies de nou per la iniciativa i endavant les atxes!, Josep Àngel Guimerà i Susanna Frutos d’Olleta de Verdures. La recepta l’hem versionat una mica: a la de Ruscalleda, es guisaven les llenties i s’escabetxaven les sardines. Però clar, nosaltres les sardines ja les teníem escabetxades… Així que vaig pensar en fer-ho a l’inrevès: faria una mena d’escabetx suau de llenties i hi afegiriem les sardines. Aquí teniu la recepta original i aquí us passem la nostra versió amb mides per a parelleta:
Ingredients:

Un pot de 400 grams de llenties
Una llauna de sardines en escabetx
Una llenca de pebrot vermell
Mitja ceba mitjana o una de ben petita
1 trocet de porro
Una pastanaga petita
Un parell de dents d’alls
Una fulla de llorer i una mica de sajolida
Vinagre de vi
1 culleradeta de pebre vermell en pols
Oli d’oliva
Sal

El.laboració:

Tallem les verdures a juliana petita trets dels alls, que tots just aixafarem. Les posem a sofregir a foc mitjà, fins que afagin color. Llavors, afegim la culleradeta de pebre vermell. Remenem i de seguida hi tirem un bon rajolí de vinagre i deixem que es redueixi. Ara afegim l’aigua fins que cobreixi les verdures ben cobertes. Ho deixem bollir un quart d’hora i afegim les llenties sense escorrer. Les deixarem fins que estiguin tovetes però sense desfer-se: les volem senceres. En aquest moment heu d’anar vigilant l’aigua, que no assassequi.

Aquest guisat el deixarem reposar, ja que no deixar de ser un escabetx: si el deixem un dia encara estarà més bo. El pas segúent serà molt fàcil: tot just cal posar les sardines escabetxades a sobre del guisat un cop emplatat i llestos. Per a que no es perdi res, el suc de la llauna el posarem per sobre.


Francament, no esparàvem que fos tant bo. De veres, un plat per provar. Ara a veure si entre tots col·laborem avui amb el Gran Recapte 2012 del Banc dels Aliments i fem que moltes famílies el puguin fer… Vinga, va, que no costa res i ajuda molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada