Ei, colla! Aquí teniu l'aportació dels Olletos! Gràcies de
nou per la iniciativa i endavant les atxes!, Josep Àngel Guimerà i
Susanna Frutos d’Olleta
de Verdures.
La recepta l’hem versionat una mica: a la de Ruscalleda, es guisaven les
llenties i s’escabetxaven les sardines. Però clar, nosaltres les sardines ja
les teníem escabetxades… Així que vaig pensar en fer-ho a l’inrevès: faria una mena d’escabetx suau de
llenties i hi afegiriem les sardines. Aquí teniu la recepta original i aquí us passem la
nostra versió amb mides per a parelleta:
Ingredients:
Un pot de 400 grams
de llenties
Una llauna de sardines en escabetx
Una llenca de pebrot vermell
Mitja ceba mitjana
o una de ben petita
1 trocet de porro
Una pastanaga petita
Un parell de dents
d’alls
Una fulla de llorer i una mica de sajolida
Vinagre de vi
1 culleradeta de pebre vermell en pols
Oli d’oliva
Sal
El.laboració:
Tallem les verdures a juliana petita trets dels alls, que
tots just aixafarem. Les posem a sofregir a foc mitjà, fins que afagin color.
Llavors, afegim la culleradeta de pebre
vermell. Remenem i de seguida hi tirem un bon rajolí de vinagre i deixem que es redueixi. Ara afegim
l’aigua fins que cobreixi les
verdures ben cobertes. Ho deixem bollir un quart d’hora i afegim les llenties sense escorrer. Les deixarem fins que
estiguin tovetes però sense desfer-se: les volem senceres. En aquest moment heu
d’anar vigilant l’aigua, que no assassequi.
Aquest guisat el
deixarem reposar, ja que no deixar de ser un escabetx: si el deixem un dia
encara estarà més bo. El pas segúent serà molt fàcil: tot just cal posar les
sardines escabetxades a sobre del guisat un cop emplatat i llestos. Per a que
no es perdi res, el suc de la llauna el posarem per sobre.
Francament, no
esparàvem que fos tant bo. De veres, un plat per provar. Ara a veure si entre
tots col·laborem avui amb el Gran Recapte 2012 del Banc dels Aliments i fem que
moltes famílies el puguin fer… Vinga,
va, que no costa res i ajuda molt!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada