dimarts, 22 d’octubre del 2013

Arròs “buidanevera” amb costella de porc

Ignasi Camps del restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigrós i del bloc Ca l’Ignasi les bambalines ens proposa aquesta recepta. Amb la base d’un dels productes que mes aportacions hi ha en el Gran Recapte hem fet aquella recepta d’arròs que tots ens ha donat per fer alguna vegada, tens tantes opcions com doni la nevera i de vegades serveix per dignificar alguna coseta que s’ha quedat endarrerida als calaixos, es un arròs per fer el dijous donat que normalment divendres i dissabte es compra per tota la setmana així tenim la nevera ben buida, una opció també si teniu alguna llauneta de calamars farcits o millor amb la seva tinta li donareu amb poquets diners un gust saboròs a peix tal com es fa a La Garrotxa i al Santuari de Cabrera.



Ingredients x 4 persones:


4 costelles de porc grosses tallades

ja podeu buidar la nevera de tot allò que ens pogui anar be....

cebes tendres, 4 grans d’alls, algun tomàquet verd, un pebrot, una pastanaga, tres o quatre carxofes, un carbassó, una alberginia, coliflor etc...

1 gotet de salsa de tomàquet

1 grapat de xampinyons saltejats

1 litre de caldo d’escudella suau

mig litre d’aigua

400 grs. d’arròs

una mica de safrà

sal

oli d’oliva

En una paella hi fregim la costella salpebrada, ho treiem i anem fregint les verdures que abans haurem buidat de la nevera i tallat, un cop fetes hi afegim el tomàquet, la costella, els xampinyons i ho deixem sofregir una miqueta, afegim el caldo i l’aigua, si tenim un xic de safrà, un punt de sal fluixet, deixem bullir 10-15 minuts a foc fort. Ara hi afegim l’arròs, rectifiquem de sal, si cal, 8 minutets a foc fort i 8 minutets al forn a 200 C, deixem reposar 5 minuts i tots a taula que hi falta gent!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada