dijous, 17 d’octubre del 2013

Bunyols esponjosos de cigrons

El programa Quins Fogons ens proposa mes cigrons solidaris. La recepta que us proposo és d’aprofitament total. Ahir tenia mig pot petit de cigrons que m’havien sobrat d’una escudella i vaig pensar que havia de fer-ne alguna cosa però que no fos el típic hummus o falafel. Volia fer alguna cosa que, tot i que fos de cigrons, no quedés massa contundent perquè ara em costa més pair que abans! Així que vaig pensar en uns bunyols com els de bacallà però amb cigrons. Flonjos, esponjosos i lleugerets. Ideals per picar o com a segon plat.

INGREDIENTS:

- la meitat d’un pot petit de cigrons ben escorreguts (uns 125 gr.)
- 1 cullerada gran de formatge d’untar
- 2 clares d’ou
- all en pols
- julivert
- farina
- 1 culleradeta de llevat royal
- sal

ELABORACIÓ:

Posem al got de la batedora tots els ingredients excepte la farina i els triturem bé. Quan ja estigui tot ben triturat hi anem afegint farina fins que quedi amb la consistència de la massa dels bunyols. Els fregim amb oli ben calent fins que quedin rossos i els escorrem amb paper de cuina. Podem acompanyar aquests bunyols amb salsa de tomàquet casolana. A mi m’agrada que quedin amb formes estranyes, però els podeu fer més rodonets amb un bon joc de canells 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada