dilluns, 14 d’octubre del 2013

Espinacs amb cigronets

Bet Florensa del bloc Tasta Rutes participa també a Blocs Contra La Fam. No m’agradaria començar a omplir aquesta entrada amb dades de tot el munt de families que necessiten ajuda. I és que de vegades no fa falta dubtar ni pensar-t’ho dues vegades per saber si has d’ajudar o no, de vegades no fa falta veure per creure, ho fas i punt. Molts de nosaltres recordem el sopar de cada dia a casa dels pares, l’entrepà de mig matí a l’escola, el berenar… Doncs bé, hi ha nens que això no ho tenen.

I es que per un nen, passar gana no vol dir falta de nutrients: no hi entén de nutrients… Per un nen, passar gana és plorar, és estar trist, és no tenir la força i el somriure que tenen tots els altres que (per sort) estan ben alimentats. Quantes vegades hem sentit dir “no vull espinacs amb cigrons”?? Però si són boníssims!!! Hem d’aprendre, des de ben petits, a valorar el que tenim.
Avui comença el Gran Recapte d’Aliments, organitzat per la Fundació Banc dels Aliments. Us deixo la pàgina web on trobareu tots els detalls: com, on i quan col·laborar. El Gran Recapte d’Aliments recollirà productes els dies 30 de Novembre i 1 de Desembre, de totes maneres es poden fer donacions durant tot l’any!! Quins productes busquen??? els bàsics!! i sobretot:llegums seques, oli, llet i llaunes de conserves de peix.
La recepta que publico avui és per la iniciativa Blocs Contra la Fam, que ja va començar l’any passat i va tenir molt èxit! espero que aquesta vegada també ;) . Facebook i blog (on es recolliran totes les receptes)
Ja veureu que si avui passegeu una mica per la gastrosfera, trobareu molts blocs que hi participen, es tracta de publicar una recepta feta amb alguns dels ingredients que demanen els del Gran Recapte d’Aliments  per aportar el nostre granet de sorra, fer-ne difusió i acabar de conscienciar els nostres lectors ;)
He escollit els espinacs amb cigrons perquè trobo que és una combinació molt nutritiva, i si només podem fer plat únic, va la mar de bé! Els espinacs estan en temporada, així que és el millor moment per trobar-los frescos i a bon preu. He fet servir cigronets de l’Alta Anoia perquè no tot ha de ser donar menjar als que més ho necessiten, sinó també contribuir a ajudar als petits productors.

Ingredients:

1/4 kg de cigrons secs, 1 manat d’espinacs frescos (ara és temporada), una mica de bacon (o cansalada, o botifarra negra, o pernil… El que tinguem a mà!).
Aigua, oli d’oliva, sal, llaurer i 1 gra d’all.
Panses i pinyons (opcional).

Com ho fem?

Primer de tot agafem els cigrons secs i els posem en remull durant tota la nit.
L’endemà canviem l’aigua i els posem en una olla amb aigua nova i freda. Esperem que bulli, afegim una mica de sal, una fulla de llaurer, tapem l’olla, abaixem el foc i deixem coure durant 1 hora i mitja ben bona (dependrà del tipus de cigró).
Quan ja tenim els cigrons cuits, posem oli d’oliva en una paella i un gra d’all. Quan el gra d’all es comenci a daurar, el retirem i afegim els espinacs. De seguida reduïran el volum i quan s’hagin begut la seva aigua hi afegim les panses, els pinyons i una mica de bacon tallat a trossets.
Finalment afegim els cigronets, fem un parell de tombs i apaguem el foc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada