Judith del
bloc el
Món de Juju ens proposa aquesta recepta. Aquest
any, un cop més, a través de Facebook em va arribar una invitació de Blocs contra la fam, on ens convidaven a fer una recepta
per ajudar al banc d’aliments a difondre la propera recollida, que es farà avui
divendres 30 i el dissabte 1; no m’ho vaig pensar ni un moment. De fet l’any
passat el Boletet, l'Yves i jo ja
vam col·laborar amb unespatates farcides de llenties. L’objectiu
que té el banc d’aliments és
aconseguir recaptar productes bàsics -llegums seques, llet, oli, sucre, llaunes
de conserva de peix i tomàquet natural- des de qualsevol punt de Catalunya per
tal de fer-los arribar a les persones més necessitades. Suposo que els que sou
de fora de Catalunya podreu trobar més d’una comunitat on podeu participar, ja
que els aliments fan falta a tot arreu. És una iniciativa molt noble a la que
tots ens hi podem sumar!
Rumiant
quina recepta podria aportar en aquesta nova edició de Blocs contra la fam,
vaig pensar que seria bona idea fer-ne una de ben dolça, com a mínim perquè
servís per endolcir el dia i animar-vos a tots a que aneu al punt més proper de
recollida i col·laboreu. Les melmelades són ideals per quan tenim excés de
fruita o quan aquesta està una mica lletja. Per tots és ben sabut que el món no
està passant per la millor situació econòmica; estic segura que molts de
nosaltres estem aprenent a valorar més les coses que ens envolten. Per això és
important no tirar res i aprofitar-ho tot.
Espero
que us agradi la meva aportació i sobretot que gaudiu i valoreu totes les coses
bones que teniu al costat, com diu el dit: Carpe Diem, no sabem el què el futur
ens té preparats. Molt bon cap de setmana a tothom!
Ingredients:
1
kg de magranes desgranades
500
g de sucre
1
llimona
50
ml d'orujo d'herbes
Canyella
en pols
Preparació:
Agafem
les magranes desgranades i les posem a una cassola, juntament amb el sucre, el
suc i la pela de la llimona, un bon polsim de canyella i l'orujo d'herbes. Ho
cuinem, durant 60 minuts, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop
transcorregut aquest temps, posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament
esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada