dimarts, 6 de desembre del 2011

Cigrons amb tonyina

Mary Lou, desde Pa amb tomàquet ens proposa uns cigrons amb tonyina.



Ingredients:
Llegums secs,
Tomaquet natural en llauna,
Conserves de peix,
Oli,
Llet.

Procediment:
i sense foto, ja que no m'ha donat temps de fer la recepta, avui explico el que la meva mare cuinava els dilluns que era dia de fer la bugada.

A casa erem uns quants de colla i la rentadora era de turbina... si ja fa molt temps... havia de rentar els llençols, tovalloles i tota la resta de roba gairebé a mà, aquesta feina durava tot el dia i nosaltres veníem a dinar com sempre.

Jo arribava de l'escola i m'enviava a la botiga de llegums cuits del carrer Sardenya amb l'encàrrec de comprar 3/4 de kg de mongetes i 3/4 de cigrons.

Les mongetes eren per als adults, a nosaltres no ens agradaven llavors. Les feia amb all i julivert a la paella amb butifarra.

Quan jo arribava amb els cigrons, sempre faltava pes doncs me'ls menjava pel camí, ella ja tenía fregit el tomàquet, hi afegia ous durs o obria llaunes de tonyina, de vegades les dues coses, incorporava els cigrons, els donava unes voltetes per que estiguessin ben calentets i ja podiem gaudir del meu dinar preferit. Una fruita i cap a l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada