La Sara-Maria Aixàs, autora de Delícies del rebost, prepara les llenties en crema
Ingredients
- 200 gr. llenties cuites
- una cullerada sopera de iogurt natural
- 400 ml d’aigua
- una ceba gran
- sal i pebre
- oli
Opcional:
- cúrcuma, curry o qualsevol altre espècie
Preparació
Pelar i tallar la ceba en juliana, posar-la amb una mica d’oli en una cassola a foc ben baix, salar lleugerament i deixar confitar. Si veiem que es queda massa seca li podem anar afegint rajolins d’aigua, però molt poca. Ha de quedar d’un color marronosa, la de la foto és a punt d’estar llesta.
Un cop tenim la ceba a punt hi afegim l’aigua i apugem el foc. Quan arrenqui el bull ho enretirem. Queda com un brou vegetal molt gustós, és un bona manera de substituir el brou vegetal quan no en tenim.
Posem en un bol les llenties (si són de pot les haurem passat per aigua i escorregut abans), el brou amb la ceba, el pebre l’espècie escollida si escau i la cullerada de iogurt. Triturem. Corregim de sal i pebre. Si volem podem colar-ho, depèn de la potència de la nostra trituradora.
Es pot servir calenta, tèbia o freda. Sola amb un rajolí d’oli com a la foto, bé amb una mica de tonyina esmicolada al mig, bé amb uns dauets de cansalada fregida o amb uns daus de pernil.
Posem en un bol les llenties (si són de pot les haurem passat per aigua i escorregut abans), el brou amb la ceba, el pebre l’espècie escollida si escau i la cullerada de iogurt. Triturem. Corregim de sal i pebre. Si volem podem colar-ho, depèn de la potència de la nostra trituradora.
Es pot servir calenta, tèbia o freda. Sola amb un rajolí d’oli com a la foto, bé amb una mica de tonyina esmicolada al mig, bé amb uns dauets de cansalada fregida o amb uns daus de pernil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada