diumenge, 4 de desembre del 2011

Cigrons amb tripa i cap-i-pota

Maida Borrás, desde Sheworebluevelvet ens proposa uns cigrons amb tripa i cap-i-pota!!



Ingredients:
Oli
1 ceba
1 pot de tomàquet natural
1 tall de sobrassada
1 bitxo
10 ml de brandy
400gr de barreja de cap-i-pota i tripa (mig i mig) tallada a trossets petits
1 pot gran de cigrons (sí, els compreu secs i els bulliu, quedarà millor, però normalment no tinc massa temps)

Poseu un pot amb aigua a escalfar, quan estigui bullint, hi escaldeu la barreja de cap-i-pota i tripa durant uns 5 min. Escorreu i passeu per aigua.
En una cassola poseu un rajolí d'oli i sofregiu la ceba picada ben fina, quan comenci a estar cuita, tireu-hi el bitxo. Un parell de minuts després afegiu el tomàquet i deixeu coure. Quan ja estigui cuit i afegiu la sobrassada a trossets perquè es desfaci millor. Aboqueu-hi el brandy (opcional cremar-lo una mica). En aquest moment jo acostumo a treure el bitxo, però això al vostre gust. Afegiu la barreja, una mica d'aigua i deixeu-ho fent xup-xup. Al cap de 10 minuts afegiu els cigrons, i deixeu coure uns 20-25 min més. Aneu controlant que no es quedi sense aigua i ja ho tindreu preparat.
(Jo com ja tenia la tripa i el cap-i-pot fet, ho vaig descongelar i vaig afegir els cigrons, i una mica d'aigua i ho vaig deixar coure uns 20 min)
I per acabar, el més important, col·laboreu demà amb la recollida, no costa res aportar 1kg de qualsevol dels aliments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada