divendres, 2 de desembre del 2011

Rigatone amb tomàquet i bolets

L'Ada Parellada tampoc s'ha quedat al marge d'aquesta iniciativa i ha publicat aquesta recepta en el seu blog Semproniana:

400 gr. rigatone

300 ml de salsa de tomàquet (feta amb 1 kg. de tomàquets, un bon raig d’oli, una ceba sofregida, tres grans d’all i un pessic generós de sucre)

1 ceba grossa sofregida

2 grans d’all

1 bitxo

300 gr. de barreja de bolets

sal

Aquesta és la recepta per on tot comença. Una recepta que no surt mai als blocs, ni a les revistes, perquè no es considera destacable, tot i que és present a les taules ben sovint. No és destacable quan es fa sense intenció, de qualsevol manera. I quan l’encertes, quan hi poses tot el què saps i tot el què tens, el resultat és màgic: desapareix en menys d’un minut.

El més important és la salsa de tomàquet, ha de ser confitada i un pèl dolça. No s’ha de percebre cap matís àcid. Saltarem els bolets, nets, a la paella, a foc fort, amb un raig d’oli i un gra d’all picat. Els bolets han de perdre tota l’aigua. per això posarem la sal al principi, perquè exudin l’aigua que contenen.

Farem una ceba picada, ben sofregida, lentament, amb oli suficient, perquè agafi un to daurat, tirant a ceba fregida. afegirem el bitxo i una mica de sal. Barregem la ceba, el tomàquet fregit i els bolets.

Bullirem els rigatone, deu minuts, i amb una escumadera els retirem i els posem directament, amb la mica d’aigua que arrossega del bullit. Els posem a la salsa de tomàquet. Barregem bé i servim immediatament.

Per descomptat, una bona cullerada de formatge parmesà acabat de ratllar seria un immillorable complement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada