Aquí vaig jo!, diu el Roger Compte de Cuina amb compte. Aquesta és la seva recepta:
Ingredients:
- Una dent d’all
- Romaní fresc
- Oli d’oliva
- Polsim de bitxo picat
- 300 grams de tomàquet de llauna
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de llet
- 250 grams d’spaghetti
- Romaní fresc
- Oli d’oliva
- Polsim de bitxo picat
- 300 grams de tomàquet de llauna
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de llet
- 250 grams d’spaghetti
Piquem fina la dent d’all i el romaní (de quantitat n’hi he posat al voltant d’una cullereta de té -un cop picat-) i els posem a una paella amb un parell de cullerades d’oli. A la recepta d’on ho vaig treure (el magnífic llibre de receptes italianes La cuchara de plata) també hi posaven bitxo fresc, que no en tenia per casa: li he posat un polsim de bitxo picat i picant -si no us va el picant passeu de bitxo-. Ho deixem un parell de minuts que comenci a agafar una mica de coloret i hi tirem el tomàquet de llauna (pelat i trossejat). Quan comenci a fer xup xup, baixem el foc i ho deixem mitja horeta (ho podem tapar una mica, que de pas ens servirà per evitar taques del xupxup volcànic del tomàquet).
Després, en un got hi posem la cullerada de llet i la farina i ho barregem. Podem afegir una mica d’aigua perquè acabi de barrejar bé i ho tirem a la paella amb la salsa, i ho salem tot plegat. Remenem, ho deixem xupxupejant uns 5 minuts i ja podem parar el foc.
Per altra banda, fem els spaghetti a la manera habitual: aigua bullint, li tirem un pessic de sal quan bulli i després la pasta, que la treurem quan estigui al dente (al paquet ja trobareu l’indicació del temps que demana cada pasta). Els traiem de l’olla, els escorrem, els posem al plat, amb un cullerot hi posem la salsa per sobre i una mica de parmesà ratllat al costat per servir a discreció. Que en el meu cas seria poca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada