Juan Jové del bloc La
Cuina dÀngels, desitja que us
agradi, i que vagi de gust.
Avui per
col·laborar amb la campanya del “Gran recapte d’aliments”es tractava de fer
una recepta fàcil i amb un producte que podríem catalogar com molt “humil”, les
sardines de llauna, així que mans a l’obra.
Ingredients:
Per començar, com
a tota recepta, veiem els ingredients: Una llauna de sardines. Unes
llesques de pa, (pot ser de qualsevol tipus, aquí faig servir pa de motlle per
que va millor per presentar-ho), unes olives verdes trossejades, un pebrot de
piquillo (d’aquests que ja venen a trossets), i llimona. (El gotet de vi es
“per anar fent” m’entres treballem). La llimona es el secret del plat, un raig de
llimona sobre les sardines una vegada obertes fa que desaparegui aquesta
sensació “d’oliositat” que pot enfarfegar.
El.laboració:
Primer de tot obrirem les sardines i retirem les restes de la “raspa”, ( jo
me la menjo però la barreja queda millor sense), reguem les sardines amb un
raig de llimona, (aquí la quantitat de llimona va al gust, però no sigueu
escarransits). Desprès li toca el
torn al pa, el torrarem superficialment per que doni una mica de textura, no
cal fer una torrada seca. Acabem de barrejar la resta
d’ingredients, olives i pebrot, a les sardines esmicolades, i posem un polsim
de pebre negre. Aquí es poden fer diverses
varietats, que depenen del gust de cadascú, afegint-hi: ceba ben esmicolada,
taperes, i cogombrets. Escampem la
barreja per sobre la torrada, (aquí la he “decorat” amb uns cogombrets, i les
he tallat amb triangles), i ja ho tenim, al plat i a menjar. Be espero que us agradi, i que vagi de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada