Ara li toca a
Susanna Gambin del bloc en
Roc a la cuina, coca de recapte, pel Gran Recapte. La coca de recapte es molt consumia a Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al damunt a més de verdures i podem posar tot el que en vingui de gust, d´aqui la paraula recapte que significa " provisió ", doncs a l ´ hora d´elaborar-la s´estirava de tot allò que ni havia en el rebost, d´origen confós, que tal vegada va venir de ma de la dominació romana d´Hispania, que tal vegada es d´origen aráb...la questió es que gràcies a qui fora, podem gaudir d´un bon i senzill àpat digne de la millor taula...
Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli d´oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força
Resta d´ingredients
50 grams d´oli d´oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força
Resta d´ingredients
Un pot petit de tomàquet fregit
Albegínies
Una llauna de pop en oli
Una llauna de bonitol o tonyina
Sal
Pebre
Preparació de la massa amb la Thermomix
( es pot fer també a la panificadora o a ma )
Albegínies
Una llauna de pop en oli
Una llauna de bonitol o tonyina
Sal
Pebre
Preparació de la massa amb la Thermomix
( es pot fer també a la panificadora o a ma )
Posar en el vas, aigua + oli +sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.
Afegir el llevat fresc, 2 segons, velocitatat 4, desprès la farina tamisada, 6 segons, velocitat 4, 1 minut velocitat espiga.
Fer una bola i deixar reposar uns 10 minuts tapada amb un drap.
Estirar sobre una placa de forn pintada amb oli, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.
Mentre tallar la bergínia a rodanxes i la farem a la planxa, reservar.
Quan la massa ja estigui a punt, untarem la superficie amb el tomàquet fregit i la cobrirem amb les rodanxes d´albergínia que ja tenim cuites, per acabar li posarem per sobre pop i bonitól esmicolat, condimentar amb sal i pebre al gust.
Fornejar a 200 graus uns 15/ 20 minuts, dependrà del forn i del gruix de la massa de pa.
Bon profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada