El bloc Gaudint
de la Cuina ens invita a menjar unes mandonguilles molt boniques i
bones. La Fundació
Banc dels Aliments organitza aquesta cap de setmana la quarta edició del Gran
Recapte d’Aliments a Catalunya, una iniciativa amb el suport de l’Obra Social
“la Caixa”, que insta la ciutadania a donar aliments per a les persones més
necessitades. Enguany l’objectiu és arribar a 1.400.000 quilos de queviures.
Aquesta
iniciativa tindrà més de 700 punts presencials de recollida d’aliments ubicats
en supermercats i mercats d’arreu de Catalunya. Aquest punts de recollida
compten amb l’ajuda de 10.000 voluntaris que aportaran part del seu temps a la
recollida.
Aquesta
tarda, he anat amb el meu fill a comprar els aliments que demana el banc en la
campanya d’aquest any (llegums, peix en conserva, oli…) i els hem anat a portar
tots dos a un dels punts de recollida. Havent posat el meu granet de sorra en
la campanya, us demano a vosaltres que, si no ho heu fet, ho aneu a fer i
addiciono al carret de la compra una recepta divertida i senzilla amb alguns
dels aliments que hem afegit al cistell de la compra.
El combinat
de mandonguilles de llegums consta de dos tipus de mandonguilles diferents:
Mandonguilles de cigrons i mandonguilles d’arròs i espinacs. La idea de
combinar-les està basada en la necessitat d’ingerir els vuit aminoàcids
essencials en un sol plat sense necessitat de comprar carn (Les proteïnes vegetals).
Per fer les mandonguilles
de cigrons necessitem: 400 g de cigrons, 2 ous, 100 ml de llet, 1 dent
d’all, 250 g de pa ratllat, 1 mica de sal.
Netegem els
cigrons amb aigua i els escorrem bé. Els barregem amb els ous i la llet amb
l’ajuda de la batedora, condimentant-los amb l’all i la sal. Un cop tenim una
massa homogènia li anem afegint pa ratllat fins que tingui prou consistència
per manipular-les com a mandonguilles. Els donem forma (jo els he donat forma
de cor per fer-les una mica més divertides i per donar ànims a les persones que
ho estan passant malament) i les fregim amb una mica d’oli i les posem sobre
paper de cuina per a que absorbeixi l’excés d’oli.
Per les mandonguilles
d’arròs necessitem: 50 g d’arròs, un ou, farina, sal, una mica de pa
ratllat i espinacs (uns 100 g).
Bullir
l’arròs en aigua salada. A part, coure els espinacs en una paella. Quan l’arròs
està cuit posar-lo a la batedora, barrejar-hi els espinacs i l’ou i triturar.
Si la massa no té massa consistència afegir una mica de pa ratllat per poder
manipular-la. Donar-los forma i fregir en oli. Posar-les sobre paper de cuina
per a que absorbeixi l’excés d’oli.
Les podeu
acompanyar amb una simple salsa de tomàquet, amb una samfaina, amb una salsa de
verdures o amb una simple amanida i podreu gaudir d’un plat completíssim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada