dimarts, 22 d’octubre del 2013

Crema de cigrons amb ou poxé i cansalada

Silvia Soto, “la Nuni” del bloc Cuinetes ens proposa una crema de cigrons ben bona. Des dels blocs gastronòmics també volem posar el nostre granet de sorra i com ja vàrem fer l’any passat difonem la informació del Gran Recapte d’Aliments i de manera conjunta publiquem avui una recepta econòmica elaborada amb algun dels productes que es recaptaran. Totes les receptes les podreu trobar centrades al blocBlogs contra la fam on en els propers dies anirem penjant la recopilació de receptes d’aquesta edició i també podeu trobar-hi les receptes de l’edició passada. Enguany participem 187 blocs! La meva proposta està elaborada amb cigrons i és un plat reconfortant en temps de fred i complert al afegir-hi la proteïna de l’ou i la cansalada, aliments econòmics amb els que podem fer un senyor plat!.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
  • 500 g de cigrons
  • 1/2 litre de brou de pollastre suau (o l’aigua de la cocció dels cigrons)
  • 4 ous (1 per cap)
  • 1 tall de cansalada salada
  • Sal
ELABORACIÓ:
 
  1. En una olla baixa escalfem el brou i afegim els cigrons. Un cop calent ho triturem amb el túrmix. Reservem.
  2. En un cassó posem aigua amb sal a escalfar. Un cop ben calenta i sense que arribi a bullir la remenem perquè formi un remolí.
  3. Trenquem l’ou en un bol petit i amb compte l’aboquem dins l’aigua, que estarà en moviment, per potxar-lo.
  4. Quan està cuit (només la clara, el rovell ha de quedar líquid) el retirem amb l’espumadera i el dipositem sobre de paper absorbent (repetirem el procediment amb els altres ous).
  5. En una paella (i sense oli, no li cal ja que es cuinarà amb el seu propi greix)enrossim la cansalada que haurem tallat a dauets.
  6. Muntem el plat: En un plat de sopa servim la crema de cigrons, al centre l’ou poxé i al voltant hi posem els dauets de cansalada enrossits. Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada