dilluns, 14 d’octubre del 2013

Hamburgueses de cigrons

Marina Antúnez del bloc Tapa`t de tapes ens proposa una recepta de cigrons. Aquesta d'avui és una publicació important. I no perquè sigui aquí ni perquè sigui la recepta perfecte, sinó perquè sorgeix d'un motiu prou important  com perquè els blogs també ens en fem ressò. Com ja de ben segur sabeu, avui  30 i demà 1 de desembre el Banc dels Aliments convoca El Gran Recapte d'Aliments.
La meva proposta és aquesta, unes hamburgueses de cigrons, el cigró menut de Gallecs del qual us parlava aquí

Ingredients:

Cigrons menuts de Gallecs, pebrot vermell, albergínia, pebrot verd, carbassó, ceba, carbassa...o el que volguem, aprofitant els retalls de verdura que se'ns fan mig malvé a la nevera. Pa ratllat i ou batut.

Els cigrons, un cop rehidratats després d'una nit amb aigua. Els hem de bullir durant una hora. El que fem primer és tallar a la brunoise les verdures i les sofregim al wok. A continuació, hi afegim els cigrons. Quan ja ho tinguem tot enrossit ho retirem del foc i ho triturem amb la batedora, però deixant algun trosset de cigró sencer, que es noti.Amb aquesta massa elaborarem les hamburgueses, croquetes, mandonguilles, diguem-ne com volguem. Primer, les pintarem amb ou i a continuació les arrebossarem amb pa ratllat. Les fregim amb oli bullint. Les escorrem amb paper absorvent i ja les tindrem a punt per a consumir! Si bé les podem guardar per l'endemà, si volem o en fem moltes. Les verdures sobreres són ideals per a fer aquestes hamburgueses, es tracta d'una recepta d'aprofitament que, a més, porta cigrons, un llegum d'un alt valor nutritiu. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada