La meva proposta és aquesta, unes hamburgueses de cigrons, el cigró menut de Gallecs del qual us parlava aquí.
Ingredients:
Cigrons menuts de Gallecs, pebrot vermell, albergínia, pebrot verd, carbassó, ceba, carbassa...o el que volguem, aprofitant els retalls de verdura que se'ns fan mig malvé a la nevera. Pa ratllat i ou batut.
Els cigrons, un cop rehidratats després d'una nit amb aigua. Els hem de bullir durant una hora. El que fem primer és tallar a la brunoise les verdures i les sofregim al wok. A continuació, hi afegim els cigrons. Quan ja ho tinguem tot enrossit ho retirem del foc i ho triturem amb la batedora, però deixant algun trosset de cigró sencer, que es noti.Amb aquesta massa elaborarem les hamburgueses, croquetes, mandonguilles, diguem-ne com volguem. Primer, les pintarem amb ou i a continuació les arrebossarem amb pa ratllat. Les fregim amb oli bullint. Les escorrem amb paper absorvent i ja les tindrem a punt per a consumir! Si bé les podem guardar per l'endemà, si volem o en fem moltes. Les verdures sobreres són ideals per a fer aquestes hamburgueses, es tracta d'una recepta d'aprofitament que, a més, porta cigrons, un llegum d'un alt valor nutritiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada