Olga Casanova
del bloc La
Cuina d’Olga ens proposa aquesta recepta. La recepta
que us presento és la meva col·laboració bloggera amb el GRAN RECAPTE
D'ALIMENTS, del 30 de Novembre de 2012. Aquestes
llenties són molt normals, molt senzilles, molt del dia a dia. Però....sabeu
què???? Són les que més agraden a casa nostra. Jo les preparo a la nit i ens
les mengem al dia següent per dinar (excepte quan faig vacances). No hi ha cap
sofregit, es fan en cru. Quasi que es fan soles!!!!! El xoriço el podeu canviar
per pernil salat o....per res!!!!
També podeu
afegir un grapat d'arròs.
INGREDIENTS:
Llenties de
cocció ràpida de la classe que més us agradi(1 grapat per persona)
Alls (4 o 5)
1 fulla de
llorer
Tomaca
fregida casolana (dues cullerades)
Ceba,
pastanaga i carabassó tallats a trossos petits
Xoriço tallat
a trossets
Pebre roig
dolç (si no li poseu xoriço podeu posar una mica del picant)
Aigua (fins
cobrir les llenties)
Oli d'oliva
Sal
ELABORACIÓ:
A la cassola
posem les llenties, dues cullerades de tomaca fregida la ceba, els alls, la
fulla de llorer, l'aigua, un rajolí d'oli d'oliva i la sal. Ho portem a
ebullició. A
continuació, afegim el carabassó i la pastanaga. Quan torni a bullir baixem el
foc i les deixem coure a poc a poc fins que estiguin cuites.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada