dimarts, 22 d’octubre del 2013

Llenties d'anar per casa

Olga Casanova del bloc La Cuina d’Olga ens proposa aquesta recepta.La recepta que us presento és la meva col·laboració bloggera amb el GRAN RECAPTE D'ALIMENTS, del 30 de Novembre de 2012. Aquestes llenties són molt normals, molt senzilles, molt del dia a dia. Però....sabeu què???? Són les que més agraden a casa nostra. Jo les preparo a la nit i ens les mengem al dia següent per dinar (excepte quan faig vacances).  No hi ha cap sofregit, es fan en cru. Quasi que es fan soles!!!!! El xoriço el podeu canviar per pernil salat o....per res!!!! 
També podeu afegir un grapat d'arròs. 


INGREDIENTS:

Llenties de cocció ràpida de la classe que més us agradi(1 grapat per persona)
Alls (4 o 5)
1 fulla de llorer
Tomaca fregida casolana (dues cullerades)
Ceba, pastanaga i carabassó tallats a trossos petits
Xoriço tallat a trossets 
Pebre roig dolç (si no li poseu xoriço podeu posar una mica del picant)
Aigua (fins cobrir les llenties)
Oli d'oliva
Sal

ELABORACIÓ:

A la cassola posem les llenties, dues cullerades de tomaca fregida la ceba, els alls, la fulla de llorer, l'aigua, un rajolí d'oli d'oliva i la sal. Ho portem a ebullició. A continuació, afegim el carabassó i la pastanaga. Quan torni a bullir baixem el foc i les deixem coure a poc a poc fins que estiguin cuites. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada