dimarts, 22 d’octubre del 2013

Crema de mongetes

Ester Casanovas de PicaronaBlog ens proposa aquesta recepta. Aquest no és un bloc de receptes de cuina. Però a mi m’agrada molt cuinar. I m’agrada adherir-me a iniciatives solidàries com és aquesta. Així que aquí us deixo la meva proposta, que a més em sembla una idea genial per poder reciclar restes de llegums a la cuina: una crema de mongetes.
Els ingredients: Una ceba, caldo de peix o de pollastre, mongetes (també poden ser cigrons o llenties), i un raig generós de nata líquida.Comencem per enrossir una ceba. Amb “carinyu”, fins que quedi transparent. A continuació hi afegim el brou, les mongetes i un rajolí de crema de llet. Ho deixem coure a foc mig una estona. Per acabar, ho passem per la batedora i ho rectifiquem de sal si convé. El resultat és una crema molt fina amb un gust intens al llegum que hem utilitzat. Aquesta no és una recepta nova, ens la van donar en el curs de cuina d’aprofitament que vam fer a finals de Juliol a Can Balsach i del que us en parlava en aquesta entrada. La Marina delTapa’t de tapes en va fer un article genial que també us recomano visitar. No sóc gaire amant de la textura de les llegums. No m’entusiasma especialment, per molt que en defensi el seu cultiu aquí al bloc. Així i tot en consumeixo regularment, s’ha de menjar de tot! Aquesta crema m’agrada molt i és útil per donar sortida a les mongetes que queden donant voltes per casa el dia que les fem per acompanyar la carn a la brasa.

Espero que us agradi si sou amants de la cullera i sobretot, que us serveixi de recordatori per tal de participar en El gran recapte. Tots estem passant per moments difícils, però recordeu que sempre n’hi ha que estan pitjor i que amb un parell de bricks de llet i un sac de llegums els podem solucionar més d’un àpat. Salutacions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada