El bloc de
Gemma Caprofiti
ens facilita aquestes mongetes. Avui i demà
es la recollida d'aliments organitzada per la fundació del Banc dels Aliments.
Des de els
blocs de cuina s'ha proposat publicar una recepta feta amb ingredients
dels que es recullen en aquesta campanya.
I jo, des de
aquí, us vull animar a que aneu al punt de recollida mes propera al vostre
domicili i feu una aportació, la que pugueu.
Ja sabem que
son temps difícils per la majoria, però segur que amb una mica d'esforç per
part de tots es recolliran un munt d'aliment que arribaran a les llars mes
necessitades...
I aquesta es la meva recepta.
I aquesta es la meva recepta.
Anem al tema.
Ingredients:
-1/2 kg. de
mongetes vermelles (les que en diuen pintas)
-un tros de
xoriç dolç.
-Un tros de
cansalada o de pernil.
-Llorer.
-1 ceba a trossets.
-1 ceba a trossets.
-Alls. (3 o
4)
-1 cull.
petita de pebre dolç.
-Aigua, sal i
oli.
Es posen les
mongetes en remull un dia abans.
Quan es el
moment de cuinar-les les escorrem be.
En una
cassola posem les mongetes cobertes d'aigua, si pot ser de botella, i afegim
tots els ingredients.
Quan s'ha
menjat part del caldo afegim aigua freda fins a tornar a cobrir les mongetes i
deixem coure fins que son tendres.
El temps de
cocció es de 1 hora aprox.
Es un plat
senzill de fer i porta molt d'aliment. També apta per dietes sense gluten.
La recepta es
d'una amiga meva que vol mantenir "l'anonimat" però que vull dir-li
que estaven molt bones....Gràcies guapa!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada