dimecres, 9 d’octubre del 2013

Musclos amb arrós

Heleni Munujos del bloc Morning Glory Pollyana’s day, amb sabor a Egeu, la seva recepta. Aquesta recepta, senzilla i econòmica, l'he recollit de les illes de l'Egeu i pot ser un plat principal o bé un aperitiu. 

Ingredients: 1 kg de musclos, dues mides d'arròs o més si ha de ser plat únic, una mica d'Ouzo (un esperit de vi, semblant al pastís francès) que podem substituir per vermout o vi blanc, 1 ceba ratllada i un all trinxat. Ah! i un tomàquet ratllat. Escalfem una mica d'oli i hi tirem la ceba i l'all . Dues voltes i hi afegim els musclos ben nets. Tapem per tal que s'obrin deixant anar tot el suc. Un cop oberts els ruixem amb l'ouzo i hi agegim el tomàquet. Tres voltes que es cogui tot plegat una mica, sense perdre l'aigua dels musclos. Ha arribat el moment de tirar-hi l'arròs. Remenem una mica i  ho deixem fins que l'arròs està cuit. Ha de quedar sucós. Si manca aigua n'hi afegim, però compte, ha d'estar bullint per no tallar la cocció. Si tenim julivert el piquem i el posem al damunt. i Kalí orexi! (bon profit!)

I per ambientar-nos Yannis Parios – Thalassa que canta el prec d'un mariner enmig del mar per tal que aquest no l'allunyi del la seva estimada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada