Rosita
Marcopolo del bloc La
Rosita i en Manel cuinen ens facilita aquesta recepta. Renoi! Feia
més d'un any que no escrivia res de res en aquest blog. I, a més, em sento molt
novell... M'ho han canviat tot, els senyors de ca'n blogger. Batua l'olla! Però
l'ocasió s'ho val, i això gràcies a la Sara Maria qui,
per Facebook, em va avisar d'aquest esdeveniment tan important. Doncs bé, m'ha
costat una mica tornar-m'hi a posar. De sobte, he quedat eixut d'idees. A veure
si m'espavilo i poso fil a l'agulla, que sembla que m'hagi passat més d'un any
sense haver menjat res. La proposta meva d'avui és un plat ben senzill i ràpid
de fer. Com que comença a arribar l'hivern i serà un d'aquells anys freds freds
de debò, he optat per fer una truita una mica pujada de to... vull dir de
picant. El picant el porto del Tabasco. És un ingredient opcional. Si no us
agrada picant, no n'hi poseu. Anem al gra.
INGREDIENTS:
-- Un pot de fesols en conserva.
-- 4 ous.
-- Un porro.
-- Mig tomàquet.
-- Un pot de pesto d'alfàbrega.
-- Una mica de sal.
-- 4 gotes de Tabasco.
PROCEDIMENT:
-- Un pot de fesols en conserva.
-- 4 ous.
-- Un porro.
-- Mig tomàquet.
-- Un pot de pesto d'alfàbrega.
-- Una mica de sal.
-- 4 gotes de Tabasco.
PROCEDIMENT:
1.-- Perquè
els fesols no es xafin o els fem lletjos en treure'ls del pot, el millor és
posar el pot obert al bany maria. Quan estigui una mica calent, el buidem
a l'escorredora sacsejant-lo per no xafar l'ingredient. Si tot i així us
costa, aneu omplint el pot amb aigua freda i el torneu a posar al bany maria.
2.-- Un cop
tots els fesols a l'escorredora, els rentem ben nets amb aigua corrent, fins
que no facin bombolletes.
3.-- De
mentres, haurem tallat el porro grollerament. El tomàquet, a daus.
4.-- Posem una mica d'oli del pesto a la paella i quan estigui calent, hi aboquem les verdures. Ho deixem potxar.
4.-- Posem una mica d'oli del pesto a la paella i quan estigui calent, hi aboquem les verdures. Ho deixem potxar.
5.-- Quan el
porro s'hagi potxat, hi posem els fesols. Els tenim a dins de la paella
fins al moment en què comencen a saltar com si fossin crispetes. En
aquest moment, hi tirem una mica de sal, més herba del pesto i les quatre gotes
de Tabasco. Ho saltem una mica i ho retirem del foc.
6.--
Mentrestant, haurem batut els ous.
7.-- Abans de
posar els fesols a dins de l'ou per a fer la truita, decantem l'excès d'oli
dels fesols en un plat. Aquest oli l'aprofitarem per posar-ne una miqueta
a la paella quan girem la truita.
8.--
Finalment, fem la truita.
Si voleu, la
podeu decorar pel damunt amb anxoves o amb pebrots. Depèn de si sou més
de dolç o de salat.
Bon profit!!!
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada