Carina Domènech, del bloc Pa amb oli i sucre, ens ensenya a fer un arròs amb sardines
Ingredients per a 2 persones
180 g d'arròs
1 ceba petitona
2 alls
1 pebrot verd petit
1 fulla de llorer
julivert i safrà (es pot obviar)
aigua o brou suau
1 ceba petitona
2 alls
1 pebrot verd petit
1 fulla de llorer
julivert i safrà (es pot obviar)
aigua o brou suau
Preparació
En una cassola de fang, hi tirem un raig d'oli i els alls sencers pelats. quan comencin a agafar color, els traiem i els reservem.
En el mateix oli, fem un sofregit amb la ceba tallada ben fineta, el julivert i la fulla de llorer. Passats uns 5 minuts de posar la ceba, hi afegim el pebrot també tallat ben fi. Deixem que cogui.
Quan el sofregit sigui ben cuit, hi tirem l'arròs, hi donem un parell de voltes i hi afegim el brou calent (o l'aigua). Quan comenci a arrencar de nou el bull (cal que el foc ara sigui ben fort), hi afegim el safrà i els alls fregits prèviament picats al morter.Deixem a foc fort 5 minuts i després el baixem a foc mitjà.
A mitja cocció de l'arròs, hi afegim les sardines ja netes i sense cap. En total deixarem que cogui 12-15 minuts.
Opcionalment, podríem deixar que s'acabés de coure al forn els últims 5 minuts (a 180º).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada