dimarts, 6 de desembre del 2011

Llenties estofades

Mercats de Barcelona van reobrir el bloc de Mercat de Mercats per participar en la iniciativa, aquesta és la seva recepta.


Ingredients per a 4 persones

1 k de llenties cuites
1 carxofa
1 tomàquet madur
1 ceba
1 patata
1 pastanaga
1 tros de butifarra blanca ampla
1 tros de xoriço de cuinar no picant
1 pit de pollastre tallat a tiretes
2 ous bullits
½ l de brou de pollastre o aigua

Elaboració

Primer de tot, pelarem i picarem la ceba, i pelarem, li treurem les llavors i trossejarem el tomàquet. Posarem la ceba en una cassola amb una mica d’oli i l’anirem enrossint. Mentrestant, pelarem i tallarem a dauets ben petits la patata i la pastanaga (totes dues, de mida grossa) i pelarem la carxofa, també grosseta, i la tallarem a làmines.
Afegirem el tomàquet a la ceba i deixarem que se sofregeixi. Quan el tinguem a punt, hi afegirem la patata i la pastanaga a dauets petits i la carxofa a làmines i ho remenarem tot un parell de vegades perquè es barregi bé dins la cassola.
Després, hi afegirem el xoriço, a talls, i el pit de pollastre, que ja tindrem tallat a tires. Hi posarem el brou de pollastre i ho deixarem coure deu minuts a foc mig. Serà el moment d’afegir-hi les llenties, que haurem comprat ja cuites, i de posar-li la sal i una punteta de pebre blanc.
Ho remenarem bé perquè les llenties s’impregnin del suc i hi afegirem la butifarra blanca a talls, amples perquè no es desfaci i els ous tallats per la meitat. Ho deixarem coure tot junt deu minuts més i deixarem que reposi uns minuts abans de portar-ho a taula.
Ens ha de quedar un plat amb suc però no caldós. Si el voleu caldós, augmenteu la quantitat de brou de pollastre. Si voleu controlar una mica els greixos, podeu fer servir aigua i no us quedarà tan fort.
Pel que fa a les verdures picadetes, nosaltres hi posem patata i pastanaga, però hi podeu afegir també una branqueta d’api, tot i que millor poquet ja que l’api té molt de gust i us condicionaria molt el resultat final de les llenties. El que sí és indispensable és la carxofa. La podeu substituir per altres hortalisses (bròquil, col-i-flor, carbassó…) però llavors el plat perdrà el gust inconfusible que li deixa la carxofa.
Podeu incorporar-hi la carn que vulgueu. Nosaltres hi posem pollastre, però poden ser salsitxes de porc, dauets de pernil salat o una combinació de butifarra blanca i negra amb tiretes de cansalada. Tot depèn de com porteu el colesterol i de la resistència del vostre estómac.
I, parlant de l’estómac, compte amb el pebre blanc, que sembla que no pica, però si us passeu us quedaran unes llenties que us couran a la boca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada