Desde Ca l'Ignasi ens proposen un enciam brut:
Enciam brut es un plat molt senzill que amb molt poc pressopost es pot fer a casa.
Ingredients:
patates
cebes mitjanes
oli d'oliva
1 botifarra de perol
Escalivem les patates i les cebes, un cop cuites les pelem i trocejem
En una paella ho saltejem amb l'oli d'oliva juntament amb la botifarra de perol tallada a dauets i deixem que la botifarra es desfaci i ens lligui el saltejat, ho servim ben calent.
L'enciam brut o amanida bruta consistia en agafar patates i cebes a l'hivern quan no hi havia verdura com ara a pagès i es cuia a la cendra del foc a terra, al pelar-la s'embrutaven les mans i d'aquí el nom, hi havien molts tipus, es feien amb arengades, amb encurtits, olives, i el dia de matança amb la carn de la perola que en una versió més simple la faig amb botifarra de perol fàcil de trobar a quansevol tocineria..
Enciam brut es un plat molt senzill que amb molt poc pressopost es pot fer a casa.
Ingredients:
patates
cebes mitjanes
oli d'oliva
1 botifarra de perol
Escalivem les patates i les cebes, un cop cuites les pelem i trocejem
En una paella ho saltejem amb l'oli d'oliva juntament amb la botifarra de perol tallada a dauets i deixem que la botifarra es desfaci i ens lligui el saltejat, ho servim ben calent.
L'enciam brut o amanida bruta consistia en agafar patates i cebes a l'hivern quan no hi havia verdura com ara a pagès i es cuia a la cendra del foc a terra, al pelar-la s'embrutaven les mans i d'aquí el nom, hi havien molts tipus, es feien amb arengades, amb encurtits, olives, i el dia de matança amb la carn de la perola que en una versió més simple la faig amb botifarra de perol fàcil de trobar a quansevol tocineria..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada