De l'Antonella del bloc La pasta per als catalans
Ingredients
espaguetis
all
oli
bitxo (si us agrada)
pa ratllat
Preparació
Coeu els espaguetis en abundant aigua salada. Mentrestant en una paella ampla sofregiu oli (una cullerada per cada 80 gr. de espaguetis) amb lamines d’all i el bitxo.
Quan els espaguetis estiguin fets, escorreu-los i aboqueu-los a la paella. Remeneu i afegiu-hi una mica de pa ratllat, que xoparà l’oli i s’enganxarà als espaguetis.
Emplateu i ja el teniu!
Variacions
És un plat que amb petites variacions (que depenen del que teniu a la nevera) es reinventa cada vegada. A la base d’all i oli, con o sense pa ratllat, hi podeu afegir:
Un filet d’anxova i deixeu que es desfaci abans de abocar els espaguetis a la paella.
Un filet d’ anxova i olives negres d’Aragó sense pinyols. O només olives negres
4 o 5 tomàquets xerri, tallats per la meitat a l’oli molt calent. Xafeu-los amb una forquilla i deixeu, tapeu la paella i deixeu que l’oli agafi color (2 minuts)
Una llauna de tonyina i tàperes (con o sense olives negres i tomàquets)
Buon appetito!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada