Aquesta és la proposta gastronòmica de la Sílvia Soto Martí de Cuinetes.
Ingredients (per a 4 persones):
- 400 g d’espaguetis
- 1 llauna de 250 g de tomàquet triturat natural
- 1 ceba de Figueres gran (o dues de petites).
- Oli, sal, pebre i sucre
- Cibulet (opcional…)
- Formatge ratllat (emmental, gruyère, … el que més ens agradi)
Elaboració:
- Pelem i netegem la ceba de Figueres. Un cop neta la tallarem a dauets petits.
- En una paella afegim un raig generós d’oli d’oliva i un cop calent hi afegirem els dauets de ceba deixant-los sofregir a foc mitjà vigilant que no se’ns cremi (remenem de tant en tant).
- Un cop la ceba comença a agafar un to daurat afegirem el tomàquet triturat amb una cullaredeta de sucre (per contrarestar-ne l’acidesa), sal i pebre. Remenem de nou i ho deixem coure a foc mitjà, remenant de tant en tant, fins que el tomàquet estigui cuit (uns 10 minuts).
- Mentre es va coent el sofregit, posem una olla al foc amb abundant aigua. En quan arrenqui el bull hi afegirem un grapat de sal.
- Un cop bulli li afegirem la pasta seca (en aquest cas espaguetis) i la deixarem coure el temps que ens recomani el fabricant (millor que estigui al dente ja que és més fàcil de païr i és més saciant).
- Un cop cuit el sofregit el reservem fins que estigui cuita la pasta (recordeu que sempre ha de ser la salsa que espiri a la pasta i no al revés).
- Quan la pasta ja estigui cuita la colem però no l’esbaldim (al esbaldir la pasta perdem molts dels seus nutrients)! La servim seguidament al plat amb la salsa per sobre. Si volem donar un toc de color al plat podem afegir-hi una mica de cibulet picat pel damunt. Només faltarà un bon formatge ratllat i bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada