dimarts, 11 de desembre del 2012

Una truita de fesols picantets amb pesto d'alfàbrega

La Rosi i en Manu ens animen amb aquesta truita de fesols picantets i un pesto deliciós.



INGREDIENTS: 

- Un pot de fesols en conserva.
- 4 ous.
- Un porro.
- Mig tomàquet.
- Un pot de pesto d'alfàbrega.
- Una mica de sal.
- 4 gotes de Tabasco.

PROCEDIMENT:

1.-- Perquè els fesols no es xafin o els fem lletjos en treure'ls del pot, el millor és posar el pot obert al bany maria.  Quan estigui una mica calent, el buidem a l'escorredora sacsejant-lo per no xafar l'ingredient.  Si tot i així us costa, aneu omplint el pot amb aigua freda i el torneu a posar al bany maria.

2.-- Un cop tots els fesols a l'escorredora, els rentem ben nets amb aigua corrent, fins que no facin bombolletes.

3.-- De mentres, haurem tallat el porro grollerament.  El tomàquet, a daus.

4.-- Posem una mica d'oli del pesto a la paella i quan estigui calent, hi aboquem les verdures.  Ho deixem potxar.

5.-- Quan el porro s'hagi potxat, hi posem els fesols.  Els tenim a dins de la paella fins al moment en què comencen a saltar com si fossin crispetes.  En aquest moment, hi tirem una mica de sal, més herba del pesto i les quatre gotes de Tabasco.  Ho saltem una mica i ho retirem del foc.

6.-- Mentrestant, haurem batut els ous.

7.-- Abans de posar els fesols a dins de l'ou per a fer la truita, decantem l'excès d'oli dels fesols en un plat.  Aquest oli l'aprofitarem per posar-ne una miqueta a la paella quan girem la truita.

8.-- Finalment, fem la truita.

Si voleu, la podeu decorar pel damunt amb anxoves o amb pebrots.  Depèn de si sou més de dolç o de salat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada