Ingredients per a 4 persones:
- 200 gr. de pasta (macarrons, fusilli, farfalle)
- 150 gr. de mongetes seques (o un pot petit de mongetes cuites)
- dues llaunes de tonyina
- mitja ceba
- unes olives d’Aragó
- pebre negre
Preparació:
Si feu servir les mongetes seques, poseu-les en remull la nit abans.Jo faig servir la olla a pressió. El matí següent poseu-les en la olla a pressió amb aigua freda i amb flama molt baixeta deixeu que arranqui el bull. Quan l’aigua està bullint, tapeu la olla a pressió i coeu, sempre amb la flama molt baixeta per deu minuts. Apagueu el foc i deixeu les mongetes en la olla tapada per una mitja hora. Passat aquest temps tasteu-les. Si encara li falta una estoneta coeu-les una mica més amb flama baixa.
Si feu servir les mongetes ja cuites, poseu-les en una escorredora i passeu-les per aigua.
Talleu la ceba i deixeu-la en remull en aigua i sal per uns 20 minuts (depèn de la ceba i de com us agradi, si més o menys forta). Poseu les mongetes escorregudes en un bol, afegiu-hi la ceba, la tonyina, les olives negres i amaniu amb oli. Ajusteu de sal. Coeu la pasta en abundant aigua salada. Escorreu-la i aboqueu-la al bol. Remeneu i deixeu que es refredi una mica. Torneu a remenar i si fa falta afegiu-hi una mica més d’oli.
Serviu amb pebre negre.
Buon appetito!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada