El bloc Al pot petit
i la seva proposta de recepta amb
motiu del gran recapte del Banc dels Aliments. Avui, dia 30 de novembre i demà, 1 de desembre té lloc a tota Catalunya el gran recapte d’aliments organitzat pel Banc dels Aliments. Coincidint amb aquest esdeveniment un grup de blogaires publiquem en els nostres blogs una recepta fàcil, senzilla i barata i elaborada amb algun dels aliments que es recullen aquest any i que són els següents: llegums, conserves de peix, pasta, oli i llet. D’aquesta manera, volem donar conèixer aquesta iniciativa i animar a tots els nostres lectors a col·laborar en aquest gran recapte, ja que en moments difícils des del punt de vista econòmic i social ,és quan la solidaritat és més important.
Hi ha moltes maneres de col·laborar-hi: amb productes alimentaris que molts voluntaris recolliran aquests dies a les portes dels supermercats, a traves d’un SMS, a traves de donacions a la Caixa.. Per més informació, consulteu la web del Banc dels Aliments: http://www.bancdelsaliments.org/. Però sobretot, no oblideu que el nostre ajut, ara, és més necessari que mai. La meva recepta té com un dels ingredients principals les conserves de peix, en concret, el verat en oli. Un producte econòmic i molt nutritiu.
Ingredients: (per a 4 persones)
2 llaunes de filet de verat en oli.
1 ceba tendra
½ pebrot vermell petit
½ alvocat
1 tomàquet
El suc d’una llimona
Una miqueta de coriandre picat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Preparació
Talleu la ceba, l’alvocat, el tomàquet i el pebrot a daus.
Poseu els daus de ceba, alvocat, tomàquet i pebrot dins d’un bol.
Afegiu els filets de verat d’una de les llaunes tallats a trossets
Remeneu tots els ingredients amb cura per tal que els filets de verat no es desfacin.
Afegiu el suc d’una llimona, una mica de sal i una mica de pebre negre.
Deixeu marinar amb el suc de llimona al menys ½ hora.
Afegiu una mica de coriandre picat i remeneu una mica amb molta cura.
Amb l’ajut d’un motlle d’emplatar, prepareu el plat
Decoreu el plat col·locant a la part superior un filet de verat, una rodanxa de pebrot vermell, un rajolí d’oli i un polsim de coriandre. (recordeu que havíem guardat el contingut d’una de les llaunes de verat per a la decoració del plat).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada