dijous, 10 d’octubre del 2013

Arròs negre amb calamars

Marcos Falagan del bloc Gastronovi també vol posar el seu granet de sorra, en aquest cas d’arrós.  Bé, avui ha començat el recapte d’aliments i sembla que la cosa va forta!!!
Tal i com vaig comentar a l’anterior entrada, avui diversos blogs participen en la iniciativa de redactar una recepta amb els aliments que es recullen pel banc d’aliments, i jo també em sumo! Aquí va el nostre arròs negre!.

Ingredients per a dues persones:
  • 1 Ceba
  • 1 Tomàquet
  • 1 Pebrot Verd
  • Entre 80-100grams d’arròs per persona.
  • 1 llauna de calamars o sípies en la seva tinta. (2 llaunes si són molt petites).
  • 1 litre d’aigua.
Procés:
  1. Piquem la ceba i el pebrot ben petitet, i els tomàquets els ratllem o els tallem també a trossos molts petits (a gust del cuiner).
  2. Sofregir la ceba i quan estigui ben feta tirem el pebrot i ho deixem coure uns 4-5 minuts més.
  3. Seguidament el tomàquet, i el deixem coure uns 8-10 minuts. En aquest punt tirem una mica de sal al gust.
  4. Finalment tirem la llauna de calamars o sípies i ho deixem 5 minuts més.
  5. Ara tirem l’aigua bullint i al cap d’uns 5 minuts tirem l’arròs i a esperar uns 18 minuts. No cal moure gaire l’arròs mentre bull, si queda una mica enganxat per sota encara està més bo!!!
  6. Deixem reposar 3 minutets i a menjar. Salut! Toma arròs negre en un moment i ben fàcil! Que vagi de gust!
I recordeu avui o demà acostar-vos a un supermercat que tingui voluntaris delbanc d’aliments i fer un petit donatiu que no costa res!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada