Carina
Domènech del bloc Pa
amb Oli i Sucre, ens proposa aquesta recepta. Ups....no he pogut penjar una recepta nova...he posat un link
a una de velleta: "arròs amb llorer i cúrcuma"...esperem que sigui un
èxit la recollida d'aliments i tant de bo no calgués repetir-la mai més!!.
Aquesta recepta és una simplificació/adaptació d'una altra trobada en aquest blog, que malauradament porta
un temps molt poc actiu. És fàcil i ràpid de fer i aconseguim un arròs molt
saborós amb un fort gust de llorer i espècies i un pèlet picant ( o molt si us
agrada així).
Ingredients
(2 persones):
200 g d'arròs
(millor basmati)
1 fulla de
llorer
1 culleradeta
de cúrcuma
oli i sal
1 trosset de
bitxo (opcional, i si us agrada picant, n'hi poseu més)
500 g d'aigua
(millor pesar-la)
Un parell
d'hores abans, posarem l'arròs basmati en aigua. Cal canviar l'aigua un parell
de cops fins que quedi "neta", és a dir, clara i transparent i no pas
lletosa.
En un cassó
que es pugui tapar, hi tirem un raig d'oli i quan sigui calent, el bitxo, el
llorer i la cúrcuma. hi donem un parell de voltes i immediatament, afegim
l'arrós ben colat. Remenem un parell de minuts fins que l'arròs s'hagi
impregnat bé del color groc de la cúrcuma.
Hi tirem
l'aigua freda, baixem el foc al mínim (important) i tapem. No destaparem
per res la cassola durant la cocció (perdríem vapor i ens arriscaríem a que
quedés cru). Passats 15 minuts destapem i parem el foc. Ja tenim l'arrós cuit i
a punt de menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada