Jordi Beumala
del bloc Tot
es bo el que l’olla cou vol aportar aquesta recepta.
Us faig
arribar una proposta feta al més pur estil de la cuina d'aprofitament: revisar el
que tens,pensar com pot combinar i cuinar-ho amb una
mica d'imaginació (RePeCu - mode Àlex del SP3, hehehe).
Ahir per la nit,
vaig agafar un quart de col i una pastanaga que rondaven per la nevera, vaig
pelar una ceba i ho vaig posar a bullir amb uns quants rosegons de pa sec
a l'aigua de coure els cigrons. Mentrestant, vaig agafar una mica més de
pa sec, el vaig fer a daus i el vaig fregir a foc fluix amb una mica d'oli.
Mentre es feia i sense perdre'l de vista, vaig fer uns fredolics i camagrocs
que encara em quedaven de la darrera cacera de dissabte amb Bolets Petràs i els vaig coure amb un
all ben picadet. Un cop fet i separat, vaig tallar un pit de pollastre a daus
petitons i el vaig fer a la mateixa paella. Quan va estar rosset, vaig abocar
un raig de soja i vaig separar-ho. Un cop triturada la crema de verdura
amb aigua de cigrons, vaig abocar-hi el pollastre i el vaig deixar reposar. Al
cap d'una estona, ja es podia servir i coneixent a la família, vaig posar els
bolets i el pa sec en bols a la taula per a que s'ho servissin al gust.
En un altre
moment, hagués posat una mica de formatge en pols però no en
tenia...llàstima!
Com veureu,
aquest és un sopar calent, i que amb poc més d'un euro va servir per a sopar
cinc persones. D'aquí a uns dies, trobareu totes les receptes dels gastroblogaires al blog de blogs contra la fam.
El recapte
d'enguany, un cop més recull llegum sec i aquest plat que us proposo (que no és
una recepta...) gira entorn a l'aigua de coure aquest llegum i que pot ser de
cigrons, llenties o mongetes indistintament.
Durant tota
aquesta entrada, m'han vingut els records de quan era petit i trastejava rere
els taulells del supermercat familiar on la mare venia llegum cuit. La gent
venia amb tuppers i pots a buscar l'aigua del llegum que la mare els
regalava...de petit no ho entenia i ara, veig que la seva generositat ara el
sopar d'aquesta gent. I la vostra generositat? divendres i dissabte...no ho
oblideu!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada