dimarts, 22 d’octubre del 2013

Crema de verdura aprofitada

Jordi Beumala del bloc Tot es bo el que l’olla cou vol aportar aquesta recepta.  
Us faig arribar una proposta feta al més pur estil de la cuina d'aprofitament: revisar el que tens,pensar com pot combinar i cuinar-ho amb una mica d'imaginació (RePeCu - mode Àlex del SP3, hehehe). 

Ahir per la nit, vaig agafar un quart de col i una pastanaga que rondaven per la nevera, vaig pelar una ceba i ho vaig posar a bullir amb uns quants rosegons de pa sec a l'aigua de coure els cigrons. Mentrestant, vaig agafar una mica més de pa sec, el vaig fer a daus i el vaig fregir a foc fluix amb una mica d'oli. Mentre es feia i sense perdre'l de vista, vaig fer uns fredolics i camagrocs que encara em quedaven de la darrera cacera de dissabte amb Bolets Petràs i els vaig coure amb un all ben picadet. Un cop fet i separat, vaig tallar un pit de pollastre a daus petitons i el vaig fer a la mateixa paella. Quan va estar rosset, vaig abocar un raig de soja i vaig separar-ho. Un cop triturada la crema de verdura amb aigua de cigrons, vaig abocar-hi el pollastre i el vaig deixar reposar. Al cap d'una estona, ja es podia servir i coneixent a la família, vaig posar els bolets i el pa sec en bols a la taula per a que s'ho servissin al gust. 

En un altre moment, hagués posat una mica de formatge en pols però no en tenia...llàstima! 
Com veureu, aquest és un sopar calent, i que amb poc més d'un euro va servir per a sopar cinc persones. D'aquí a uns dies, trobareu totes les receptes dels gastroblogaires al blog de blogs contra la fam.

El recapte d'enguany, un cop més recull llegum sec i aquest plat que us proposo (que no és una recepta...) gira entorn a l'aigua de coure aquest llegum i que pot ser de cigrons, llenties o mongetes indistintament. 

Durant tota aquesta entrada, m'han vingut els records de quan era petit i trastejava rere els taulells del supermercat familiar on la mare venia llegum cuit. La gent venia amb tuppers i pots a buscar l'aigua del llegum que la mare els regalava...de petit no ho entenia i ara, veig que la seva generositat ara el sopar d'aquesta gent. I la vostra generositat? divendres i dissabte...no ho oblideu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada