dimecres, 9 d’octubre del 2013

Gaspatxos

Maria Jose de Dit i Fet Cuina ens proposa aquesta recepta d’Eivissa.

"És curiós la gent que somriu en silenci. Com si amaguessin un secret. Que potser tots els individus tenen un secret que els fa feliços o infeliços?" (Tortugues. Katherine Pancol)


Aquest és el segon any que participo en la iniciativa solidària Blocs contra la fam. Avui i demà te lloc la Gran Recollida de menjar per al Banc dels Aliments. És esgarrifador pensar que una de cada cinc llars es troba en situació de pobresa, per això és necessari que cadascun de nosaltres contribueixi en la mesura de les seves possibilitats. A la pàgina web de La Fundació del Banc dels Aliments poden trobar-se els punts de recollida d'aliments.

Des del meu bloc participo amb una senzilla recepta típica d'Eivissa. Aquí els bunyols que es fan sense bunyolera es diuen gaspatxos. Feia molts anys que no els provava, qui els feia sempre era la meva besàvia. No li donava gens de mandra preparar-los en cinc minuts per al berenar de les meves germanes i meu...i tenc que reconèixer que jo era qui es menjava la majoria de gaspatxos, m'encantaven!!

GASPATXOS. Ingredients: - Farina – Aigua – Batafaluga - Sucre

Preparació: Mesclar farina i aigua en les proporcions necessàries per fer una pasta que no ha de quedar ni massa líquida ni massa espesa. Batre-la molt amb una forquilla. Afegir la batafaluga i anar fregint a cullerades amb oli d´oliva. Passar els gaspatxos per sucre i menjar enseguida perquè no refredin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada