dimecres, 9 d’octubre del 2013

Llenties amb brandada de bacallà

L’Ada Parellada ens proposa aquesta recepta molt senzilla i bona, bona…
M’apunto a la iniciativa de BLOGS CONTRA LA FAM, promoguda per la Sara Maria Aixàs, amb aquesta gustosíssima recepta de llenties amb brandada de bacallà que servim a Semproniana, als migdies, com a primer plat de menú.

Moltes gràcies per la magnífica iniciativa, i a seguir lluitant perquè no hi hagi fam al món ni al nostre veïnat.

Ingredients:
500 gr. de llenties pardines
125 gr. de brandada de bacallà
125 ml de nata líquida
1 culleradeta de pebre vermell

Per fer la brandada:

350 gr. de retalls de bacallà dessalat
2 grans d’all
Un bitxo
50 ml d’oli
50 ml de crema de llet
50 ml de llet
 El.laboració:
Fregim els alls pelats i el bitxo en l’oli i quan els alls agafin un to torrat, mai negre, els enretirem ràpidament.
Posar en bacallà en una cassola amb la pell cap avall, tapat amb aigua, una fulla de llorer i uns quants grans de pebre. Fem coure cinc minuts des del moment que comença a bullir. Treure el bacallà de l’aigua, retirar la pell i les espines que li quedin i posar-lo en el vas de la batedora. Escalfar la crema de llet i la llet. A mesura que anem batent el bacallà, anem abocant l’oli perfumat i la crema de llet calenta.
El resultat ha de tenir textura de crema. Tastem i rectifiquem de sal, si cal.
unim la nata i la brandada en una cassola, l’escalfem fins que espessi. Afegim les llenties, donem un bull i servim, empolsinat de pebre vermell


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada