dimarts, 22 d’octubre del 2013

Guisat de cigrons amb carbassa al comí

Sandra Marquié del bloc Els Fogons de la Bordeta ens facilita aquesta recepta de cigrons. Avui us mostrem una recepta molt especial, doncs respon a la crida feta  des dels Blocs contra la fam per donar veu a una iniciativa solidària. Durant avui divendres 30 de novembre, i fins demà dissabte 1 de desembre, tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments de la Fundació Banc dels Aliments, una campanya solidaria d’enorme envergadura, a nivell de tota Catalunya, per recollir aliments pels més necessitats de casa nostra. Sembla difícil de creure, doncs les xifres són demolidores, però a Catalunya més d’un 20% de la població viu sota el llindar de la pobresa. La campanya vol conscienciar a la població sobre aquest fet, i intentar recollir el màxim nombre d’aliments per ajudar a qui més o necessita.



Els punts de recollida seran una llarga llista de mercats i supermercats de tota Catalunya, AQUÍ podeu cercar quins teniu més a prop de casa vostra. És per això que la gastrosfera catalana ha decidit implicar-s’hi doblement, anant com tots a fer les aportacions d’aliments durant els dies de recollida, però també fent-nos ressò de la campanya durant tot el dia d’avui, per aconseguir mobilitzar el màxim de gent possible durant la jornada de demà i passat. I ho fem presentant cadascú de nosaltres una recepta senzilla i elaborada amb algun dels ingredients que es poden dur al Gran Recapte d’Aliments, com llegums secs, pasta, oli, conserves de peix i tomàquet, etc.
Aprofitem un post com aquest per dedicar-lo també a la campanya “Taula per a 7.000 milions de persones” d’Intermón Oxfam, que denuncia que gairebé 900 milions de persones se’n van a dormir amb ganacada nit, mentre el nostre planeta produeix aliments suficients per a tothom. Podeu trobar-ne informació al següent enllaç: www.taulapera7000milions.org


Ingredients

- 400g de cigrons cuit
- Un tros de carbassa
- Un porro
- Comí en pols o en gra
- Aigua
- 4 o 5 brins de safrà
- Oli, sal i pebre


Preparació

En una paella sofregim el porro tallat ben petit amb un raig d’oli. Hi afegim la carbassa a dauets, junt amb els brins de safrà, i cobrim amb aigua.
Quan arrenqui el bull hi afegim els cigrons i condimentem amb el comí al gust. Salpebrem i deixem coure uns 15 minuts.
Bon profit, i bona cuina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada