Jordi Bizar
del bloc Faves
comptades ens proposa aquesta recepta. Jo us proposo una recepta d’aprofitament que vaig aprende al bus Alicia en una de les seves xerades sobre malbaratament alimentari, savieu que a Europa la meitat de tots els aliments que es llencen prové de les llars, això a part de ser un despilfarro econòmic, podria acabar amb la fam de molta gent i amb la sobreexplotació del planeta. Amb petits gestos com planificar les compres, cuinar segons les nostres necessitats i controlar les dates de caducitat, es pot evitar gran part del malbaratament. Al bus Alicia, ens van explicar trucs per aprofitar restes de menjar que normalment els llencen
- Congelar restes de verdures, ossos, talls de carn… per fer brou. Es van posant en una bossa al congelador, i quan és plena, es fa el brou amb cost 0€
- Amb el pa sec, es pot fer farina de pa per arrebossar
- Congelar restes de fruita quan és temporada per fer batuts, gelats o gelatines
- Fer un arròs xinès amb restes de verdures i moltes receptes tradicionals d’aprofitament que tenim al nostre abast
La recepta que proposo, és una hamburguesa vegetal amb restes d’arròs i algun llegum, que en aquest cas van ser llenties i restes de verdures que tinguem, jo vaig aprofitar uns bolets que em van sobrar d’un altre plat. A més es tracta d’un plat vegetarià i on la combinació de llegum i cereal fa una proteina vegetal que pot substituir perfectament la proteina de la carm, acompanyat d’una miqueta d’enciam i amanida, fa un plat complert i molt econòmic.
Ingredients:
100g arròs
100 g de llenties
Bolets
1/2 ceba
All
Pa ratllat o ou
100 g de llenties
Bolets
1/2 ceba
All
Pa ratllat o ou
Pa d’hamburguesa o de motlle
Enciam
Tomàquet
Tomàquet
Per fer l’hamburguesa, Primer tallem la ceba i l’all a daus petits i ho sofregim fins que quedi transparent. Afegim els bolets tallats a daus i ho deixem un parell de minuts. En un vol, barregem l’arròs, les llenties i els bolets, ho triturem amb el turmix una miqueta i ho amassem. Si veiem que queda poc consistent hi podem afegit pa ratllat o un ou perquè qualli. Amb l’ajut d’un aro o amb les mans, fem la forma d’hamburguesa i la fregim un minut percada
costat. Per servir-ho, ho posem una llesca de pa amb una miqueta d’enciam, a sobre l’hamburguesa i després el tomàquet i el tanquem per fer l’entrepà.

Com veieu, és fàcil de fer i es poden fer les combinacions que mes us agradi, vedures, espàrrecs, carbassó, formatge etc… si us surt molta quantitat es poden fer les hamburgueses i congelar-les per utilitzar un altre dia. espero que us hegi agradat i que us animeu a participar a la campanya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada