dimecres, 16 d’octubre del 2013

Sopa d'arròs amb verdures i cigrons

Mónica del bloc Coses de Llabiró ens proposa aquesta recepta. Avui és un dia molt especial, comença el Gran recapte del Banc dels Aliments, que es farà avui i demà. Per fer-ne difusió l’any passat un grup de blocaires van començar una iniciativa al Facebook on ens animaven a fer una recepta amb algun ingredient dels que es recullen, aquest any tampoc hi podíem faltar. Les notícies que ens arriben cada vegada són més difícils de pair, gent que cada dia té més dificultats per alimentar-se, nens que només fan un àpat al dia... Si tots ajudem una mica podrem fer molt, està bé ser solidaris, però ara ho hem de ser més que mai.
La recepta d’avui és una sopa que podria perfectament ser d’aprofitament. El brou és el que ens va sobrar d’un puré de verdures, sempre poso més aigua per bullir les verdures, així tenim un brou vegetal. Amb una mica d’arròs, algun tros de verdures que tinguem per la nevera i una mica de llegum podem tenir un plat ben nutritiu. Pels més petits, si ho triturem, també és una bona opció.

Ingredients:
Arròs bullit*
Ceba*
Pastanaga*
Carbassó*
Cigrons cuits*
Pèsols (congelats)
Brou (el nostre vegetal)
Oli d’oliva*
Sal*
*Eco



Preparació:
A una cassola amb un raig d’oli, posar la ceba tallada a trossos petits; deixar-la dos minuts i afegir la pastanaga tallada, també petita. 
Quan la ceba comenci a quedar transparent, afegir el carbassó tallat.Quan estiguin les verdures fetes, afegir-hi els pèsols, l’arròs i els cigrons. Afegir el brou calent –rectificar de sal si és necessari-. 
Pujar el foc i deixar bullir a foc fort durant uns minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada