diumenge, 20 d’octubre del 2013

Sopa de ceba

Marga Pradas del bloc L’hora del Tàper ens proposa aquesta recepta. Aquests dies que ha fet més fred, la veritat és que m'ha vingut molt de gust de portar-me a la feina una de les sopes que més m'agraden: la sopa de cebaClar que per a que estigués quasi al seu punt (li faltava el gratinat, però tant se val amb el formatge desfet ja va quedar prou bé) vaig portar per separat la sopa i el pa torradet i el formatge emmental. Segurament aquesta és una versió de la sopa de ceba força senzilla, però que resulta excel·lent pel meu gust. Amb aquesta recepta participo en la crida que fan Blogs contra la fam per al Gran Recapte del Banc dels Aliments.

Ingredients (per dos persones):
1 ceba gran (podem utilitzar una llauna petita de ceba sofregida i ens estalviem els passos previs)
uns 750 ml d'aigua (o brou de pollastre si li volem donar més substància)
sal
oli
pa dur torrat (el torrat és opcional)
formatge emmental

Preparació:
Tallar la ceba en rodanxes no molt grans. Posar-les en una cassola (jo ho faig en una mena de tupí de fang) amb una mica d'oli i deixar que es dauri suaument. Afegir l'aigua (la quantitat a gust del consumidor: més aigua més suau, menys aigua més gustosa), posar una mica de sal i deixar que bulli durant un 15 minuts. Passar tot pel minipimer (si es vol que la ceba es noti poc, si no no cal). Afegir unes de llesques de pa dur i torrat, posar pel damunt el formatge i gratinar (en el seu defecte, a la feina, posar a escalfar i deixar que el formatge fongui).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada