Starbase del bloc Decuina.net
participa amb aquesta recepta de fideus. Avui és dia 30 de Novembre, i la humanitat et necessita al seu exèrcit de bones persones. Bé, bones persones és potser una forma
massa èpica de descriuren's a nosaltres mateixos. Podriem dir bons ciutadans? També però em sona molt formal, com distant. I no és el tema. Deixem-ho doncs en persones. Avui la societat ens necessita al seu exercit de persones. Perque avui i demà es porta a terme el GRAN RECAPTE D'ALIMENTS per part del Banc d'Aliments. Una recollida massiva d'aliments per als que no tenen ni per menjar i viuen al pis de sota. O al pis del costat. O al pis de devant o -espero que no- potser demà passat al nostre mateix pis.

I desde
els blogs gastronòmics aquest any hem tornat a donar suport a través de la iniciativa 'blogs contra la fam'. Publicant exhorts i arengues com la anterior per a que els estimats lectors donin aliments. I també publicant una recepta senzilla que serveixi per a cuina alguns dels aliments recollits.

188 BLOGS APUNTATS AL #blogscontralafam. ME ESMOCIONO TÓA.
Si teniu Facebook podeu visualitzar com la olla cou de blocaires en aquesta pàgina:
Les receptes es reculliran al blog on ja estan les del any 2011: blogscontralafam.blogspot.com
En el meu cas, el tàper d'ahir: uns fideus amb verdures i botifarró.
Fideus amb verdura i botifarró.
Ingredients:
Un grapat de bledes (poden ser congelades)
Un grapat de pèsols (poden ser congelats)
Un grapat de mongeta tendra (pot ser congelada)
Un parell de botifarrons (jo -i ho dic seriosament- els acostumo a guardar congelats)
Ceba tendra tallada en daus (sí, també pot ser congelada)
Cuatre cullerades de sofregit de tomàquet
Brou de pollastre
Sal, oli , pebre
fideus gruixudets
Procediment:
Posem la ceba en oli a una cassola i la sofregim suaument fins al punt que ens agradi, jo avui no la he deixat gaire morena. Afegim les verdures i les saltem però no han de quedar fetes del tot (amb els 7 mins de cocció del fideu han de quedar fetes però fermes). Afegim els botifarrons tallats a troços, el brou i els fideus.
Rectifiquem de sal i pebre i els coem els 7 minuts que recomana el fabricant. Et voilà, més simple no pot ser però us asseguro que està molt gustós i surt molt bé de preu. I la veritat, podem canviar la pasta per arrós o les verdures per altres verdures i continuarà funcionant :)
Ingredients:
Un grapat de bledes (poden ser congelades)
Un grapat de pèsols (poden ser congelats)
Un grapat de mongeta tendra (pot ser congelada)
Un parell de botifarrons (jo -i ho dic seriosament- els acostumo a guardar congelats)
Ceba tendra tallada en daus (sí, també pot ser congelada)
Cuatre cullerades de sofregit de tomàquet
Brou de pollastre
Sal, oli , pebre
fideus gruixudets
Procediment:
Posem la ceba en oli a una cassola i la sofregim suaument fins al punt que ens agradi, jo avui no la he deixat gaire morena. Afegim les verdures i les saltem però no han de quedar fetes del tot (amb els 7 mins de cocció del fideu han de quedar fetes però fermes). Afegim els botifarrons tallats a troços, el brou i els fideus.
Rectifiquem de sal i pebre i els coem els 7 minuts que recomana el fabricant. Et voilà, més simple no pot ser però us asseguro que està molt gustós i surt molt bé de preu. I la veritat, podem canviar la pasta per arrós o les verdures per altres verdures i continuarà funcionant :)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada